"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Magyar pavilon: három pályázat érkezett

2009. május 13.

Három pályázat érkezett a 2010-es Shanghai Világkiállítás magyar pavilonjának kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárásban – tudta meg a vilagkiallitas.hu a Kormányszóvivői Irodától.

A pályázatok leadásának határideje 2009. április 27. délelőtt 10 óra volt. A nyertest tárgyalásos eljárás keretében választják ki. Az ajánlattételi felhívást 2009. május 26-ig küldik meg a kiválasztott pályázónak.

Bár 2008. júliusában, a magyar pavilonra kiírt építészeti tervpályázat eredményhirdetésekor még tavaly szeptemberre ígérték, végül csak fél évvel később, idén márciusban írta ki a közbeszerzési eljárást a Miniszterelnöki Hivatal.

A pályázati csomagot százezer forintért bárki kiválthatta, a szigorú feltételeknek azonban – különösen az egyhónapos leadási határidőn belül - már nem volt ilyen könnyű megfelelni. Mint korábban megírtuk, az ideális pályázónak értenie kell az építészethez, az informatikához, kívánalom, hogy legyen jártas az őrzésvédelemben, mindeközben rutinosan szervezzen-bonyolítson kulturális programokat, és az sem árt, ha konyít valamit a PR-hoz.

Nem csak szakmai, hanem gazdasági elvárásoknak is meg kell felelnie: egyebek mellett három évre visszamenőleg több millió eurós nettó forgalmat és legalább két, 30 ország részvételével Kína területén szervezett nemzetközi rendezvényen való tevékenységet kell igazolnia.

A nyertes pályázónak a kivitelezésben is tartania kell a feszes tempót, mivel a 2010. május elsején kezdődő Shanghai Világkiállítás próbaüzemét a kínai szervezők már a jövő év elején meg akarják kezdeni.