"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kereken egy év az expóig

2009. május 2.

(CRI) Május 1-jével egy esztendő van hátra a 2010-es Sanghaji Világkiállítás megnyitásáig. Ebből az alkalomból ma Pekingben ünnepséget tartottak. Sanghajban megkezdődött az önkéntesek toborzása.

Jelenleg is rendben zajlik a világkiállítás pavilonjainak és más létesítményeinek építése, zavartalanul folyik a kiállítási programok előkészítése és más előkészületek.

Május elsején ünnepélyes külsőségek között leplezték le a 2010-es Sanghaji Világkiállítás megnyitásáig hátralévő időt mutató visszaszámláló órát a pekingi Tienanmen téren ott, ahol a pekingi olimpia megnyitásáig hátralévő időt mutató óra állt. A 7 éves, aprólékos, precíz munka egyre inkább a végéhez közeledik. Wu Bangguo, a kínai Országos Népi Gyűlés, azaz a parlament Állandó Bizottságának elnöke a mai ünnepség színhelyén leszögezte: a kínai kormány és nép a világ előtt vállalta, hogy egy sikeres, kiváló, felejthetetlen expót rendez Sanghajban.

„A visszaszámláló óra leleplezése azt mutatja, hogy a kínai kormány és nép nagy lelkesedéssel támogatja a Sanghaji Világkiállítást. Továbbra is fokozzuk együttműködésünket a részt vevő országokkal és nemzetközi szervezetekkel az előkészítő munkában az expó sikeréért."

A nagy múlttal rendelkező expó 2010-ben először kerül megrendezésre fejlődő országban. Május elsejéig már 236 ország és nemzetközi szervezet erősítette meg, hogy képviselteti magát a Sanghaji Világkiállításon, melyek közül 20 olyan ország van, amely még nem létesített hivatalos diplomáciai kapcsolatot Kínával. A résztvevők száma már meghaladta a remélt 200-at. A sanghaji a legnagyobb szabású expó lesz a rendezvény történetében.

Jelenleg is mélyül a globális pénzügyi válság. Ilyen körülmények között megingást okozó tényezők is felmerülhetnek. Yang Xiong sanghaji polgármester-helyettes, a Sanghaji Világkiállítás szervezőbizottságának tagja szerint sok ország gazdasági nehézségekkel küszködik, de reméli, hogy az expó segítségével megerősítik az emberek bizalmát és tapasztalatcserét folytathatnak.

„Köszönjük a nemzetközi közösség támogatását a Sanghaji Világkiállítás megrendezéséhez. Eddig még nem akadt olyan ország, amely visszamondta volna a részvételt az expón. A jelentkezők kifejezésre jutatták, hogy a nemzetközi pénzügyi válság ellenére, nehézségeiken felülkerekedve minden bizonnyal ott lesznek a kiállításon, és legjobb oldalukat mutatják be a kiállításon a világnak, tapasztalatokat cserélnek másokkal, megerősítve az emberek bizalmát, és elfojtva a monetáris válság okozta nehézségeket" - mondta Yang Xiong polgármester-helyettes munkatársunknak.

Carma Elliot, a brit pavilon vezető-helyettese, Nagy-Britannia sanghaji főkonzulja tudósítónknak kifejezésre juttatta: az elkövetkező egy évben még fokozottabban készítik elő a kiállítással kapcsolatos minden munkát.

„Most a jövő évi terv elkészítésén dolgozunk. Már idő előtt kidolgoztuk az idevonatkozó költségvetési tervet. Ez a befektetési határozat helyesnek bizonyult, tervünk és felelősségvállalásunk nem változott" - mondta a brit főkonzul.

Május elsején megindult az önkéntesek felvétele a Sanghaji Világkiállításra. Több mint 1500 önkéntes és lakos jelent meg az ebből az alkalomból rendezett ünnepségen. Tervek szerint közel 200 ezer önkéntes áll majd a világ különböző részeiből érkező kiállítók rendelkezésére a világkiállítás színhelyein. Ezenkívül az emberek mintegy 1 millió önkéntes segítségére számíthatnak a város minden részén.

Yu Zhengsheng, a Sanghaji Világkiállítás végrehajtó bizottságának vezetője a következőket mondta.

„Jelenleg minden tekintetben rendben folyik a pavilonok és más létesítmények építése. A kiállítások tervezésén dolgoznak, előkészítik az expó működését. Azon vagyunk, hogy kiváló szolgáltatásokat nyújtsunk a kiállítóknak, a sajtó képviselőinek, a vállalatoknak és a látogatóknak egy nagyszerű, felejthetetlen expó sikere érdekében."

Source: http://hungarian.cri.cn