"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tölcsérek ejtik csapdába a napot

2009. április 16.

Megkezdődtek az Expo Boulevard Napfényes Völgy elnevezésű, hat szarv formájú szerkezete egyikének üvegezési munkálatai Shanghaiban. A sugárút az expo főbejárata lesz, rajta keresztül juthatnak be a látogatók az Expo területére, illetve ez kapcsolja össze a főbb pavilonokat a földalatti állomásokkal.

A völgyeket úgy tervezték, hogy egyaránt képesek összegyűjteni a növényzet öntözéséhez és a takarításhoz szükséges esővizet, emellett a felszín alatti helyiségekbe vezetik a napfényt, amelyek így természetes megvilágítást kapnak.

A létesítmény hűtéséhez folyóvizet is felhasználnak, amivel 432.000 kilowatt óra áramot spórolnak meg, és 432 tonnával csökkentik a szén-dioxid kibocsátást évente. Az 1045 méter hosszú sugárút a maga 2,4 millió négyzetméteres területével az Expo legnagyobb épülete lesz.

Szállítási és kereskedelmi központként szolgál majd, emellett itt lesznek az étkeztetési és szórakoztató létesítmények is. A három szintes sugárút kivitelezési munkálatait a tervek szerint októberig befejezik.

Forrás:www.expo2010.cn