"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Tengeri kagyló: az acélszerkezet már áll

2009. április 14.

Mind a 34.000 tonnányi acélszerkezetét felállították a nyolcvanezer négyzetméter alapterületű Expo Művészetek Központja épületének – jelentette be a Shanghai Szerkezeti Csoport. A tervek szerint az épület szerkezeti munkálatait még ebben az évben befejezik.

Az elmúlt több mint fél év alatt mind az öt véglegesen megmaradó pavilon, név szerint a Kína Pavilon, a Téma Pavilon, az Expo Központ, a Művészetek Központja és az Expo Boluevard szerkezeti munkálatai befejeződtek. Az egyesek szerint tengeri kagylóra, mások szerint UFO-ra emlékeztető épület a Huangpu-folyó északi partján helyezkedik el.

Az épületben hatalmas, körkörös központi színpad kapott helyet, melynek belső szerkezete három dimenzióban variálható. A nézőtér mérete az előadástól függően 4.000, 8.000, 12.000, vagy 18.000 ülőhelyessé alakítható.

A színpad mérete és funkciója egyaránt rugalmasan változtatható lesz az előadás megkívánta igényeknek megfelelően. A színpad alapterülete különböző alakzatokra formálható, műfajtól függően pedig a jégshow-k éppen úgy megrendezhetők lesznek benne, mint a szóló hangversenyek. A központ külső falain hatalmas képernyőkre vetítik a benti előadások élő képét.

A repülő csészealjhoz hasonlatos pavilon mérete tízezer négyzetméterrel a Shanghai Nagyszínház területét is túlszárnyalja. Lesz benne hangverseny és színház terem, zenei - és filmklubok, bárok, éttermek, sőt: játék szobák is. A bárok és klubok a nap huszonnégy órájában működnek majd.

Forrás:http://en.expo2010.cn