"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kína számít az USA-ra

2009. március 16.

Az Amerikai Egyesült Államok szóban már megerősítette részvételi szándékát, ám ezt április közepéig írásbeli kötelezettségvállalásnak is követnie kell.

Az USA korábban úgy nyilatkozott: az Expo-n való részvételét a magán befektetők támogatásától teszi függővé.

Az amerikai pavilon tervezett költségvetése 61 millió dollár. A szervezők a pénzügyi keret emelése érdekében Barack Obama elnökhöz fordultak.

Nehezíti a dolgot, hogy az amerikai jogszabályok értelmében az ilyen eseményeket állami támogatás helyett a magánszférának kell finanszíroznia.

Az amerikai szervezők ennek ellenére biztosak abban, hogy az USA túljut a 2010-es Shanghai Világkiállítással kapcsolatos finanszírozási problémáin és részt vehet a Világkiállításon.

Pénzügyi okok miatt egyébként az USA nem vett részt a Németországban 2000-ben megrendezett Hannover Expo-n, a 2005-ös japán Világkiállításon Aichi-ban pedig az amerikai pavilont japán cégek - köztük a Toyota Motor North America - segítségével építették fel.

”Biztosak vagyunk abban, hogy megoldják ezt a problémát” - mondta Wan Jifei, a Shanghai 2010 Világkiállítás Nemzeti Szervező Bizottságának igazgató helyettese a Kína éves jogalkotási ülésének sajtótájékoztatóján.

„Követjük a fejleményeket és reméljük, hogy az Obama adminisztráció figyelemmel kíséri és fontosnak tartja a Világkiállítást, valamint segít a problémák megoldásában” – tette hozzá Wan.

Kína hatalmas üzleti lehetőséget lát az amerikai részvételben, amit nem szeretne elszalasztani. A szervezők emellett szeretnének lehetőséget adni az 1,3 milliárd kínainak arra, hogy alaposabban megismerhesse az Egyesült Államokat.

2010 – ben 70 millió látogatót várnak a Kína üzleti fővárosának számító Shanghai-ba. A Shanghai Világkiállítás 2010. május 1-jén nyitja meg kapuit és október 31-ig várja a látogatókat.

A városi hatóságok tervei szerint április 30-án kezdik meg Expo helyszín 5,3 négyzetkilométeres területén – ahol korábban hajógyárak, acélművek és folyóparti nyomornegyedek voltak – a földmunkáit.

Forrás: The Associated Press