"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Reptérfejlesztés kínai módra: új terminál öt metróval

2009. március 10.

Grandiózus reptérfejlesztésbe fogott a 2010-es Shanghai Világkiállításra készülő kínai kormány.

A beruházás tervezett költsége 15,3 milliárd Yuan.

A kormányzati finanszírozásban megvalósuló fejlesztés keretében új terminált, kifutópályát, gyorsforgalmi utat,
és egy, a terminálhoz kapcsolódó többszintes közlekedési centrumot is megépítenek a Hongqiao reptéren.

Az új létesítményeknek köszönhetően a jelenlegi duplájára, évi mintegy 20 millióra nőhet az utasforgalom. A repülőtér közelebb van a belvárosi kerületekhez, mint a Pudong Nemzetközi Repülőtér, de jelenleg főként a hazai légiközlekedést szolgálja ki Dél-Korea és Japán felé közlekedő napi 16 járatával.

A második terminálhoz és kifutópályához kapcsolódóan a reptéren új közlekedési centrum is helyet kap, ahol megépítenek egy vasútállomást, amely a jövőben Shanghai és Peking, Valamint Nanjing városába közlekedő gyorsvonatokat fogadja. Emellett ide fut be öt metróvonal, de lesz két buszpályaudvar és rengeteg föld alatti parkoló.

Az új terminál és a kifutópálya működési és technikai tesztelését a tervek szerint még idén júliusban vagy augusztusban megkezdik, hogy mindennel elkészüljenek a jövő évi megnyitóra – mondta Hu Jianzhung projekt vezető mérnök.

Hu kifejtette: a gyorsvasúthoz tartozó föld alatti váróterem tervezése nagyjából befejeződött, a peronok és a vasútvonalak építését rövidesen megkezdik. Az állomáson a jövőben a Shanghai – Peking és a Shanghai – Nanjing vonalon közlekedő gyorsvasút osztozik.

Még idén befejezik valamennyi út és közlekedési létesítmény fő szerkezetének építését. A már meglévő terminál az új létesítmények jövő március végi megnyitását követően az üzleti célú járatokat fogadja.

Forrás: Shanghai Daily