"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Szivárvány és szimulátor az időjárás pavilonban

2009. március 6.

Szivárvány gyönyörködteti és szimulátor tájékoztatja az időjárás-jelentés pavilon látogatóit a 2010-es Shanghai Világkiállításon.

Az építészeti szempontból is különleges épületben a legkorszerűbb meteorológiai állomás képes akár félóránkét a látogatók mobiltelefonjára továbbítani a legfrissebb előrejelzést.


Az időjárás-jelentés pavilon modelljét együttesen leplezte le Xu Xiaofeng, a kínai Meteorológiai Szolgálat helyettes igazgatója, egyben a Meteorológiai Világszervezet Expo kiállítás általános biztosa, valamint Huang Jianzhi, a Shanghai Világkiállítás Szervező Irodájának helyettes igazgatója.

Március 3-án megkezdődtek az Egyesült Nemzetek (ENSZ) Meteorológiai Világszervezete pavilonjának munkálatai Pudong városrészben. A szervezet a legmagasabb technológiai elvárásoknak megfelelő meteorológiai állomást állít fel a pavilonban.

Az állomás 1-3 órás időközönként továbbítja a friss időjárás-jelentést a látogatóknak. A városi felhőszakadások idején vagy tájfun időszakokban az állomás időjárás-riasztást bocsát ki, és félóránként ad előrejelzést – mondta Xiaofeng.

Az emberek a pavilon előtt elhelyezett hatalmas képernyőn, valamint a pavilon weboldalán is hozzáférhetnek a legfrissebb jelentésekhez.

A 2010-es Világkiállítást május és október között tartják, ami beleesik a Shanghai özönvízszerű felhőszakadások, áradások, és a tájfun – szezon időszakába, amikor számolni kell a gyorsan változó időjárással.

A 2000 négyzetméter alapterületű meteorológiai pavilon küllemében köddel körülvett fehér felhőre emlékeztet majd. Amikor a napfény 42 fokos szögben éri, a látogatók káprázatos szivárványban gyönyörködhetnek. Témája a „Biztonságért és Érdeklődésért” lesz. Megépítenek benne egy olyan szimulátort is, ami a klímaváltozásokat mutatja be.

Naponta 40.000 látogatóra számítanak a pavilonban. A világkiállítások 157 éves történetében ez lesz az első meteorológiai pavilon.

A Meteorológiai Világszervezet 1950-ben vált szakosított intézménnyé.

Az 1950-ben nemzetközi szervezetté vált WMO hiteles információt ad az ivóvíz-forrásokról, az éghajlatváltozásról és időjárás-előjelzéseket bocsát ki. A Meteorológiai Világszervezetnek 182 állam tagja van, köztük Kína is.

További képek az időjárás-jelentés pavilonról itt>>

Forrás:www.Expo2010China.com