"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Ég és föld között lebeg Hongkong pavilonja

2009. február 1.

(hg.hu) A látványtervek tanúsága szerint újabb remekbe szabott pavilonnal gyarapodik a 2010-es sanghaji EXPO. Hongkong építészei fényvisszaverő és áttetsző felületű, anyagtalannak és időtlennek tetsző kiállítóteret terveztek környezetbarát anyagok és technológiák felhasználásával.

Az építmény nem véletlenül kapta „a végtelenség pavilonja” nevet.
Chan Wai Ching és Sze Ki Shan Ida győztes terve a képzelet határtalanságát és az élet dinamizmusát szemlélteti egy fizikailag behatárolt térben.

A konstrukció nyitott térszerkezetének, különleges külső és belső burkolatának, valamint kecses acélvázának köszönhetően lebegni látszik az ég és föld között. A háromemeletes épület csupa előregyártott és újrafelhasználható anyagból készül.

Homlokzatát fényvisszaverő polietilén textillel borítják, míg az optimális hő- és hangszigetelést egy áttetsző membránréteg biztosítja.

A pavilonban összemosódnak a külső és a belső tér határai. A transzcendens hangulatot és a fluid hatást erősíti a horizontális tagolás, a hófehér tükröző felületek és a változó fényhatások.

A tervezők szándéka az, hogy a különböző technológiák szintézisével három szinten, a hihetetlen népsűrűséget szemléltető makettektől a fejlődés interaktív modellezésén át a jövő városának fizikai szépségét megjelenítő megoldásokig maradandó élményt adjanak a látogatóknak.

Forrás: www.hg.hu

További képek és információk a Hongkong pavilonról itt >>>