"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Környezetbarát Kína Pavilon

2009. január 29.

Negyedével kevesebb energiát használ fel a Kína Pavilon egy azonos méretű épület fogyasztásánál.

A 20.000 négyzetméteres, intelligens épület automatikusan a látogatók számához igazítja a fűtést, a világítást, a szellőztetést, és vészjelzést ad, ha meghibásodást észlel.

A Siemens német fejlesztő mérnökeinek munkáját dícsérő elektronikus vezérlő rendszernek köszönhetően a világításon 80 %-ot spórolnak.

„A szellőzésről is ez a rendszer gondoskodik: friss levegőt keringet a pavilonban. A lágy fuvallat olyan hatást kelt, mintha a látogatók a szabadban sétálnának” – magyarázta Meng Fanchen, a Siemens China alelnöke.

„A Kína Pavilon alapján építik meg a többi olyan létesítményt is, amelyek az Expo után is fennmaradnak: valamennyiben alkalmazzák az energiatakarékos technológiákat” – fejtette ki Ding Hao, a Shanghai Világkiállítás Szervező Irodájának általános igazgatóhelyettese.

A 2010-es Világkiállítás területén öt épület marad meg a rendezvény után is: a Kína Pavilon, az Expo Center, az Élmény Pavilon, a Bemutató Központ, valamint az Expo Boulevard.

A Siemens a nemzetközi cégek közül elsőként írta alá 2007 – ben az együttműködési megállapodást a szervezőkkel. A Világkiállítás ideje alatt az elektronikai felszereléseket és az egészségmegőrző berendezéseket is a társaság biztosítja.

Richard Hausman, a Siemens észak-kelet ázsiai ügyvezető igazgatója (CEO) elmondta, a gazdasági világválság ellenére a cég megőrizte szilárd pénzügyi helyzetét.

Kína az Egyesült Államok után a Siemens második legnagyobb külföldi piaca: eladási mutatóik a kínai gazdasági növekedés duplájával, 19 százalékkal emelkedtek 2008-ban.

Forrás: www.Expo2010China.com