"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Xin nian kuai le - B.Ú.É.K. Ma kezdődött a Bivaly éve

2009. január 26.

Ma kezdődött a Bivaly éve a kínai horoszkóp szerint. Idézet Neil Somerville: Kínai horoszkóp 2009 - Mit tartogat számunkra a Bivaly éve? című könyvéből:

"Legyen szó akár szántásról, akár nehéz terhek szállításáról, a Bivaly mindig híven szolgálta az emberiséget. Erős, szívós, megbízható és felelősségteljes segítőtárs. Ez a fajta kötelességtudat jellemző a Bivaly évére is. Sok jelentős esemény várható 2009-ben, és bár nem lesz mindig könnyű ez az esztendő, folyamatos fejlődést és számos, az emberiség számára meghatározó jelentőségű történelmi változást tartogat.

A Bivaly éveket erőfeszítés és elkötelezettség jellemzi az élet számos területén. Ami a politikát illeti, az Egyesült Államok új elnököt választ, akit a Bivaly évének kezdete előtt pár nappal iktatnak be pozíciójába. Ez az ember nagy erőkkel törekszik majd arra, hogy hatalomra tegyen szert, és bevezessen néhány törvénykezési szigorítást, amelyek nem lesznek feltétlenül népszerűek, de hatással lehetnek a gazdaságra, a nemzetközi kapcsolatokra és a környezetvédelemre épp úgy, mint a Közel-Keleten állomásozó csapatokra. Olyan döntések születhetnek ebben az évben, amelyek nemcsak az Egyesült Államok, hanem az egész Közel-Kelet számára is meghatározó jelentőséggel bírnak.

A Bivaly éve az állhatatosság politikájának időszaka lesz. Számos új és hosszabb ideje hatalmon lévő vezető egyaránt lándzsát tör a változás és fejlődés mellett. Jól példázza ezt az 1985-ös Bivaly-év: ekkor találkozott Reagan elnök Gorbacsov szovjet államfővel, és csúcstalálkozójuk a szovjet-amerikai diplomáciai kapcsolatok új korszakának kezdetét jelentette. Ebben az időszakban zajlott a peresztrojka és glasznoszty, amelynek politikája új irányt jelölt ki a Szovjetunió, és nem sokkal később egész Kelet-Európa számára. Az előttünk álló Bivaly éve is több nagyhatalom találkozójára adhat alkalmat, amelyeken történelmi jelentőségű döntések születhetnek.

Ebben az esztendőben mindvégig a törvény, a rend és a biztonság uralma várható. Jó néhány kormány újabb intézkedéseket hoz a bűnözőkkel és a terroristákkal szemben. Súlyos következményekkel kell számolniuk a törvény keretein kívül működő, illetve illegális tüntetőknek vagy az effajta katonai akciók elkövetőinek. A Bivaly évét a törvény és a rend jellemzi, ezért a hatalmat megkérdőjelezők erélyes válaszlépésekre számíthatnak.

Jó néhány kormányzat törvényhozási napirendjén szerepelnek majd oktatási és környezetvédelemi kérdések. Ami a képzést illeti, a továbbtanulásra szánt támogatás növekszik, de a szakképzés is előtérbe kerülhet. Ez vonatkozhat nagy cégekre és szervezetekre egyaránt, amelyek a jövőben több munkatapasztalat-szerzési és továbbképzési lehetőséget nyújtanak, ugyanakkor több gyakornoki és nyugdíjalap-program is várható. A természeti erőforrások veszélyeztetettsége következtében számos országban új, szigorúbb környezetvédelmi szabályozást és ellenőrzést vezethetnek be, ezek némelyike a hétköznapi életünkre is hatással lehet.

Ebben az évben is számíthatunk az orvostudomány és a technológia fejlődésére, bizonyos esetekben több évi kutatómunka, vizsgálat és erőfeszítés hozhat fontos eredményeket. A korábbi Bivaly-években olyan kiemelkedő orvosi és technológiai áttörések tanúi lehettünk, mint a cukorbetegséget kordában tartó inzulin, az eltömődött artériák tisztítására használható lézer, vagy a világ egyik első jet motorjának megépítése.

A Bivalynak erős kötődése van a földhöz, ezért a mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos ügyek is nagy szerephez jutnak az évében. Lehetséges, hogy a szegényebb országoknak több segély jut annak érdekében, hogy fejlődjenek az öngondoskodás terén, és ellenállóbb terményeket tudjanak termeszteni.

Egy korábbi Bivaly-évben rendezték meg a nagyszabású Live Aid koncertet – a körülbelül 1,5 milliárdos nézettségű műsornak az volt a célja, hogy ugyanennyi dollárt teremtsen elő az afrikai éhezők számára. Nagy ívű fejlődésre számíthatunk, de előre láthatólag sajnos ezt az évet járványok is sújtani fogják. Az előző Bivaly-évben vágták le Hong Kong összes csirkéjét a madárinfluenza megállításának érdekében. Csak reménykedhetünk abban, hogy most nem történik hasonló szerencsétlenség, bár az előjelek bizony nem túl biztatóak.

A világ értéktőzsdéin vegyes év várható: a hírekre sok piac érzékenyen, a nagyvilág eseményeire pedig gyorsan reagál majd. Ennek eredményeként az árak nagymértékű ingadozása várható, ezért a befektetők legyenek egész évben óvatosak!

A művészeteket és kultúrát 2009-ben várhatóan lenyűgöző és gondolatébresztő művek jellemzik. J.K. Rowling első Harry Potter kötete az előző Bivaly-évben jelent meg, és abban az esztendőben olyan kolosszális filmeket is bemutattak, mint a Titanic vagy a Jurassic Park. A Bivaly évének bemutatói kiemelkedőek lehetnek.

Bár a brit királyi család többnyire távol tartja magát a médiától, a 2009-es évben számos olyan eseményre számíthatunk az uralkodóház körül, amelyek szóbeszéd tárgyává válhatnak az egész világon.

Sokak számára a Bivaly éve pozitív és előre mutató esztendő lesz, ugyanakkor állhatatosságot követel. Meg kell dolgozni az eredményekért, és időt kell arra hagyni, hogy az energia-befektetés meghozza gyümölcsét. A Bivaly lassan, de biztosan és kiszámíthatóan halad előre. Ez az év a hagyományos megoldásoknak és tradicionális értékeknek kedvez, ennek következtében sok ember munkálkodik majd családi életének jobbításán. A Bivaly évét a gyakorlatiasság jellemzi, ezért számíthatunk arra, hogy ez a cselekvés időszaka lesz. Ahogy Henry David Thoreau, a Bivaly évének szülötte írta: „Semmi sem biztatóbb a világon, mint az ember megkérdőjelezhetetlen képessége életének jobbítására, tudatos erőfeszítései által.” 2009-ben sokan érzik majd úgy, hogy eljött a tudatos cselekvés ideje, és tettrekészségüknek meg is lesz az eredménye.

Sok szerencsét és sok sikert kívánok az előttünk álló esztendőre!"

Neil Somerville könyve megrendelhető az Édesvíz Kiadótól