"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Svéd hajó népszerűsíti az Expót

2009. január 22.

Svéd hajó népszerűsíti a 2010-es Shanghai Világkiállítást. A 18. századi kereskedelmi hajó alapján készült másolat Európa és Ázsia tengerein vezető útját megszakítva Shanghai-ban állomásozik.

A 18. századi svéd kereskedelmi hajó tervei alapján megépített, Göteborg névre keresztelt hajó Európa és Ázsia tengereit átszelő útját
megszakítva állomásozik Shanghai-ban a 2010-es Világkiállítás ideje alatt - erről állapodott meg Huan Junduo, a 2010-es Világkiállításért felelős általános megbízott, valamint Annika Rembe, Expo – n való svéd megjelenésért felelős általános megbízott, aki egyben a svéd delegáció vezetője Shanghai – ban tett látogatásán.

Hua reményét fejezte ki, hogy a hajó mindkét fél számára a két ország barátságos viszonyát jelképezi. Hozzátette: biztos abban, hogy a hajó hatalmas tömegeket vonz, és reflektorfénybe állítja a svéd részvételt.

A Göteborg 2006 – ban két hónapra a városba látogatott. Shanghai tartózkodása alatt mintegy 83.000 ember csodálta meg a hajót. A kínai politikus kifejtette: Svédországot úgy ismerik Kínában, mint a minőségi élet, az innováció és a gazdasági védettség jelképét, valamint bízik abban, hogy a 2010 – es Világkiállítás megteremti a két ország közötti közös beruházások lehetőségét. Elmondta: a svéd kiállítási téma, „az újítás szelleme” remekül illeszkedik az Expo „Jobb város, Jobb élet” mottójához.

Svédország áprilisban kezdi építeni 3000 négyzetméteres pavilonját. A svéd részvételért felelős Rembe elmondta: a „Jobb város, Jobb élet” koncepció sok téma megvalósítására lehetőséget teremt a résztvevők számára. Hozzátette: Svédország is szembenéz a kihívásokkal, és kész megosztani ötleteit a többi résztvevővel. A svéd politikus ígéretet tett arra, hogy további munkatársak bevonásával részletesen is kidolgozzák a hajóút megvalósítását. Shanghai és Göteborg egyébként testvérvárosok.

Forrás: www.Expo2010China.com
Forrás: www.soic.se