"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Felállították a Shanghai helikopter flottát

2009. január 21.

Újabb könnyűsúlyú helikoptert vásárol a Shanghai-i rendőrség. A választás az Eurocopter EC120-as típusú légi járművére esett – jelentették be a szervezők. A város biztonsági hatósága emellett nagyobb helikopterek beszerzését is tervezi.

Shanghai Közösségi Biztonsági Hivatala a közelmúltban vette át azt a három helikoptert, amelyet még 2007. áprilisában rendeltek az Eurocoptertől. Két kis teljesítményű EC135-öst, és egy közép méretű EC155-öst.


A három légi jármű megérkezésekor megalakult a város első rendőrségi helikopter csapata. A két EC135-ös, amely a pilóta mellett maximum hét utas szállítására képes, 395 órája biztonságosan repül – jelentette be a rendőrség. A légirendőrség a napokban fejezte be a másik, EC155-ös helikopter tesztelését, amely a két pilóta mellett 13 utas szállítására képes.

A helikoptereket a 2010 – es Világkiállításon használják majd, de várhatóan bevetik őket üldözéseknél és anti – terrorista akcióknál is. Emellett közlekedési ellenőrzéseknél, valamint katasztrófa – védelmi feladatoknál is számítanak az új szerzeményekre.

A helikopter csapatot alkotó kilenc pilótát és hét tagú legénység nagy részét a helyi rendőrség, és a hadsereg tagjai közül választották, de akadnak közöttük civilek is.

További hat fiatal rendőrségi hivatalnokot is kiválasztottak, akik egy tíz hónapos helikopter - vezetési képzésen vettek részt az Egyesült Államokban működő Bristow Akadémián. Valamennyien sikeresen elvégezték az iskolát, és megkapták pilóta – engedélyüket a Szövetségi Légi Közlekedési Igazgatóságtól – jelentették be a szervezők. Shanghaiban a Huashan és a Ruijin Kórházban, valamint különböző kormányzati minisztériumoknál vannak leszállóhelyek.

Forrás: www.Expo2010China.com
Képek forrása: www.eurocopter.com