"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






A lengyel pavilon tervének bemutatása

2009. január 16.


III./IV. rész
Felhasznált anyagok

Az alapvető szerkezeti és burkoló anyag a fa. A hagyományos népművészeti papírkivágás motívumok ihlette homlokzat külső rétege impregnált, lézerrel vágott furnér lemezből készül, amelyet a fa szerkezeti elemekre ragasztanak.

A falpanelek elemei üvegből és polycarbonátból készülnek. Az elemek külső oldalára víz - vagy UV fényálló anyagokat erősítenek.

A belső oldalakra emellett fél-átlátszó PCV vagy Tyvek típusú membránokat erősítenek, amelyekre a külső burkolat mintáit vetítik. A külső, bejárati rész és a pavilon belső tereinek padlóját egyaránt impregnált fapadlóval borítják.

Az anyagválasztást és a szerkezet jellegét nagymértékben meghatározta a pavilon egészének, vagy egyes részeinek jövőbeni újrafelhasználása, vagy más célú hasznosítása, így például annak lehetősége, hogy az Expot követően valamelyik lengyel városban újra felállíthassák a pavilont.

Azért döntöttek a színes fények használata mellett, mert a furnérlemez elemek megtartják természetes fa színüket. Alkonyatkor a homlokzat a kivágott elemeken áthatoló különböző, színes fényeknek köszönhetően káprázatosan ragyog majd.