"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






SMS és internet szavazás a világkiállítás „önkéntes logójáról”

2008. december 8.

Az SMS szavazók és az internetezők véleményét is figyelembe veszik a szervezők, amikor eldöntik, milyen logó díszítse a 2010-es Shanghai Világkiállításon dolgozó több, mint egymillió önkéntes pólóját. A voksolók a tíz döntőbe került terv közül választhatnak.

A nyertes logó 1500 olyan információs pontra is kikerül, amely a látogatók tájékozódását segíti városszerte.


A 2007 december 5-én meghirdetett logó pályázatra rekord számban érkeztek pályázatok: összesen 15.717 ötlet jutott el a szervezőkhöz az április 5-i határidőig. Közülük minden negyedik shanghai pályázótól, míg minden tizedik külföldről érkezett.

Az ez év végéig tartó szavazáson nem csupán az SMS szavazatok száma dönt, a szervezők az üzenetek tartalmát is figyelembe veszik. A tíz legszellemesebb kommentár íróját egy – egy mobiltelefonnal és két Expo jeggyel jutalmazzák (Egy jegy értéke 160 yuan, mintegy 4600 Ft). A kevésbé szellemes beküldőket is jutalmazzák: közülük kétezret sorsolással választanak ki, ők két belépőjeggyel gazdagodnak.

Szavazni a www.expo2010china.com oldalon >> itt , valamint a China mobil tulajdonosoknak SMS-ben lehet a 10658222 számon.

A nyertes pályamunkát stílszerűen egy kínai nemzeti ünnepen, 2009. március 5-én mutatják be a nyilvánosság előtt. Ezen a napon ünneplik Lei Fenget, a Népi Felszabadító Hadsereg híresen segítőkész katonáját.

A logó mellé szlogen is kerül. Az önkéntesek szlogenjére vonatkozó pályázat nyerteséről a nyilvánosság kizárásával döntenek a szervezők, akik a jövő év elején hirdetnek eredményt.

A logóval és szlogennel ellátott önkéntesi pólók kereskedelmi forgalomban is kaphatók lesznek. A szervezők várakozásai szerint a kampány segít majd az önkéntesek toborzásában - mondta Xu Weiguo, a Shanghai Világkiállítás Koordinációs Irodájának helyettes pártelnöke. Szükség is lesz erre: 2010-ben egymillió önkéntesre az Expo-területén kívül a városban, kétszázezer segítőre pedig az információs központokban számítanak.



Forrás: www.Expo2010China.com