"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Leon a cica a francia kabala

2008. december 4.

Leon, a cica lesz a francia pavilon kabala figurája – a bejelentést a 2010-es Világkiállítás francia honlapján hozták nyilvánosságra.

A szervezők leírása szerint: Leon bájos, kövérkés, boldog és életerős macska. A bohém Leon készen áll a világ felfedezésére, ugyanakkor feledékeny is, olykor például elfelejti elzárni a vízcsapot.





Leon, a macska-jellem

Leon, a cica egy átlagos francia gyereket testesít meg: hét éves, a szüleivel él, élete örömteli, temperamentuma lobbanékony, gyakran művel mókás dolgokat.

Kedélyes társ és falánk, kalandra kész, hőn áhított vágya a világ felfedezése. Hasonló környezetben nő fel, mint a gyerekek: városban, családi házban lakik, iskolába jár, szereti a tengert és a vidéket.

Akár az igazi gyerekek, szereti a fürdőzést, az édességeket, születésnapokat, a bohókás ötleteket, a pocsolyába ugrálást és még sok mást. Leon a Francia pavilonban az „Érzéki Város”-ban fogadja a látogatókat.

A pavilonban a klasszikus francia kerteket, parfümöket, ételeket, borokat, no meg persze a divat és a modern város legújabb vívmányait is bemutatják.

Amint azt a www.vilagkiallitas.hu korábban hírül adta, Franciaország Expo nagykövete Alain Delon francia színész lesz.