"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Kína már a sanghaji Expóra gyúr!

2008. szeptember 3.

(stop.hu) A sanghaji Expót 2010-ben a Huangpu folyó partján rendezik meg. Az esemény ideje alatt optikaiszálas vízi érzékelőkön alapul majd a biztonsági berendezés - adta hírül ma a Shanghai Daily című napilap.

A fudani Egyetem Optikaiszál-kutató Tanszékén kísérletezték ki az érzékelőket, amelyek a vízben - ahol az infravörös sugárzás vagy az elektromos eszközök nem működnek - és a levegőben egyaránt érzékenyek a rezgésre, ennek köszönhetően jelzik, ha valaki közel úszik a partokhoz, vagy felmászik a védőgátakra.

A rozsdamentes anyagból készült érzékelőket már használták a pekingi olimpiai játékok szinkronúszó próbáin, így az úszók a víz alatt is hallhatták a zenét.

A biztonsági eszközökön kívül Sanghaj új létesítményeket készít elő a vásárra, és már elkezdték a munkálatokat az Expo körúton is, ahol két sétány köti majd össze a fő pavilonokat és a Huangpu folyó két partját.

Lesz vezeték nélküli technológián alapuló mobiltelefonos rendszer, amely a látogatók mozgását segíti a környéken, illetve tájékoztat az éttermekről, üzletekről vagy a közlekedésről, valamint üzembe helyeznek egy GPS-rendszert, hogy a látogatás során elveszett gyerekeket megtalálják.

Az eseményt 2010. május 1. és október 31. között rendezik meg, amelyre már most 212 - 175 ország és 37 nemzetközi szervezet - jelentkezett. A várakozások szerint a látogatók száma, az ötmillió külföldi turistával együtt eléri majd a a 60 milliót.



Forrás:www.stop.hu