"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Világkiállítás 2008 Zaragoza

2008. június 14.

Ma nyitotta meg kapuit a Zaragoza Expo 2008 szakvilágkiállítás. Aragónia tartomány fővárosa most egy teljesen új városnegyeddel, több különleges létesítménnyel bővült.

A 25 hektárnyi folyóparti terület június 14. és szeptember 14. között a víznek és a fenntartható fejlődésnek szentelt kiállításnak ad helyet.

A mintegy száz ország - köztük Magyarország - részvételével megrendezésre kerülő expóra hatmillió látogatót várnak, akiknek izgalmas látnivalókat - mint pl. a mesterséges hurrikán - kb. 4.500 különböző kulturális (zene, színház, tánc, stb;) események sora várja a látogatókat, fellép többek között Bob Dylan, Alanis Morissette, Shakira és Daniel Barenboim.
Az egyik fő attrakció a folyóvízi akvárium lesz, ahol megismerhetjük a világ nagy folyói, mint a Nilo, a Mekong vagy az Amazonas élővilágát, láthatunk közelről krokodilokat, cápákat és pirájákat, valamint korallszirtet, rizsültetvényt vagy orchideakertet.

Az Expo kiemelt témája a "Víz és Fenntartható fejlődés" lesz. A világkiállítás ideje alatt az ún.Víztribün keretében kívánják bemutatni az erőforrások kezelésének legkiválóbb példáit. A szervezők a világon valaha rendezett legnagyobb, vízről és fenntartható fejlődésről szóló fórum keretében mintegy 32 ezer ember részvételére számítanak. Az EXPO 93 napja alatt 280 különböző konferenciára kerül sor.

A zaragozai szakvilágkiállítás megvalósítására összesen 2,5 milliárd eurót fordítanak, ebből 70 millió eurót a kiállítási időszak alatt zajló események lebonyolítására.

A belépőjegy egy napra 35 euró, (3 napra 70 euró)lesz, mint Spanyolország bármelyik tematikus parkjába; csoport, nyugdíjas, diák, elővételi és hétközepi kedvezményeket is nyújtanak. Magyarország látványos, egyúttal költséghatékony megjelenést tervez a zaragozai Expo-n. A magyar pavilon belső arculatát Szalkai Tímea és Huber Péter alkotópáros győztes terve alapján építették meg. Ennek egyik érdekessége egy reneszánsz vízkiemelő kerék lesz, hiszen a célunk a fenntartható vízgazdálkodásra, s a turizmusra, ezen belül a vízi turizmusra, wellnessre, gyógyvizeinkre felhívni a figyelmet. A kerék mozgatható, akár gyerekek is kedvet kaphatnak a forgatására.

A várható nagy melegtől sem kell megijedni, a kiállítási terület nagy részét hatalmas zöld tető fedi, biztosítva egy kellemesebb mikroklíma élvezetét.

A Szalkai Tímea – Huber Péter alkotópáros nyertes pályaműve (2,2MB) letölthető itt >>
(A pályázat anyagának forrása: www.gkm.gov.hu)

Tippek, információk

Zaragoza (Saragossa) Spanyolország Aragónia tartományának fővárosa, 600 000 lakosa van.
Megközelítés: Barcelonáig vagy Madridig repülővel (fapados repülő Barcelonába 30 000 Ft-tól), onnan busszal vagy vonattal - a vonat kb. háromszor annyiba kerül Spanyolországban, mint a busz.
Árszínvonal: kicsit magasabb, mint nálunk.
Szállás: sok az olcsó panzió, 15 eurótól/fő kétágyas szobában.
Árak: a buszjegy ára 1,30 euró. Belépő az Alfajeríába 3 euró.
Étkezés: tapas 1,75-től 3-4 euróig/db. Szendvics 3-4, kávé 1-3, víz, üdítő, bor 2-3, sör 3-4 euró. Napi menü 7,50-9 euró (2 fogás, ital, kenyér), 3 fogás esetén 10-14 euró. Főétel 8-18 euró.