"FORRÓDRÓT": [+36] 30-3985320 | info@vilagkiallitas.hu

Shanghai idő:

Pavilonok // Pavilions



Click for Shanghai Hongqiao, Shanghai Forecast

Média támogatónk



TÁMOGATÓINK

Cégbemutató



Csatlakozzon Ön is
támogatóinkhoz!

. Adobe Acrobat Reader letöltése a [PDF] file-ok megtekintéséhez.






Eredményes, színvonalas és felejthetetlen világkiállításra készül Sanghaj

2008. május 2.

(CRI) Május elsején volt a 2010-es Sanghaji Világexpo kétéves visszaszámlálásának napja. A sanghaji szervezők szerint a világkiállítás előkészítő munkája zavarmentesen folyik. A következőkben erről hallhatják beszámolónkat.

világexpo előkészületeinek egyik fő feladata a kiállítók bevonása. A kínai kormány 100 millió dolláros támogatással kívánja arra ösztönözni a fejlődő országokat, hogy képviseltessék magukat a sanghaji világkiállításon. A kormány elhatározta, hogy nyolc olyan közös pavilont építenek, ahol majd a fejlődő országok kiállítói és a nemzetközi szervezetek együtt foglalják el a helyüket, azzal a céllal, hogy közösen emelhessék a kiállítás színvonalát. Ezeknek a lépéseknek a hatására egyre többen neveztek a kiállításra. Eddig 205 ország és nemzetközi szervezet jelentette be, hogy részt vesz a sanghaji világkiállításon.
A világkiállítások történetében a sanghajin vesz majd részt a legtöbb kiállító.

Jelenleg a világexpo szervezőbizottsága egyre inkább a kiállításokat kiszolgáló előkészítő munkára helyezi a hangsúlyt. Sanghajban 5,28 négyzetkilométeren hozzák létre a világexpo-negyedet. A kiállítók itt építhetik fel saját pavilonjukat; már átfogóan meg is kezdődtek az építkezések. A résztvevők kiállításainak gondos megtervezésén dolgoznak. Zhu Yonglei, a Sanghaji Világexpo Koordinációs Irodájának helyettes vezetője hangoztatta:

„A résztvevő országok és nemzetközi szervezetek kiállítói figyelembe véve a látogatók, különösen a kínai látogatók ízlését és igényeit, gondosan, tervezik meg pavilonjukat és kiállításukat."

Az eddigi világexpókkal összehasonlítva a sanghaji világkiállítás abban különbözik, két vonatkozásban is kibővítik a kiállítások körét. Az első, hogy a világexpo negyedben olyan helyet jelölnek ki, ahol koncentráltan bemutatják a globális urbanizációs folyamatban kiemelkedő vívmányokat. Ennek keretében egy szimulációs városnegyedet és 40 sajátos pavilont hoznak létre. A második, hogy létrehozzák az úgynevezett internetes világexpót. Ennek célja az, hogy az internet révén még többen megismerjék a Sanghaji Világexpót. Yu Zhengsheng, a sanghaji pártbizottság titkára, a Sanghaji Világexpo végrehajtó bizottságának vezetője elmondta:

„Nemcsak jól meg kell szerveznünk a Világkiállítást, hanem a kiállítások révén széleskörűen be kell mutatnunk a városfejlesztésről szóló kiváló koncepciókat is. Meg kívánjuk ismertetni az emberekkel a megálmodott jövendő városképeket. Népszerűsíteni fogjuk a világexpo fő témáját: Legyen még szebb a városi élet!"

A világexpo 2 éves visszaszámlálása alkalmából Sanghaj egyik forgalmas, kereskedelmi negyedében, a Huaihai úton a világexpót bemutató központ nyitotta meg kapuját az érdeklődő látogatók előtt.

A sanghaji kormányzat megígérte, hogy eredményes, színvonalas és felejthetetlen világkiállítást szervez Sanghajban. A sanghaji lakosok feszített munkával ennek a célnak az elérésén dolgoznak.

Forrás:http://hungarian.cri.cn